przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szaszłyki wieprzowe z kasztanami wodnymi

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 250 g chudej wieprzowiny
- 200 g szynki
- 15 - 18 kasztanów wodnych z puszki
- olej do głębokiego smażenia

Marynata:
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka octu
- 1 łyżka ciemnego cukru
- kilka kropel oleju chili

Ciasto:
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1.5 łyżki wina ryżowego
-1 jajko

Opis przygotowania:
Mięso i szynkę pokroić w cienkie plasterki. Każdy kasztan pokroić na 3 plasterki. Nabijać na patyki do szaszłyków mięso, szynkę, kasztan wodny i tak dalej. Szaszłyki nie powinny być za długie bo nie zmieszczą się do woka (ok. 10 cm). Gotowe szaszłyki polać marynatą i odstawić na 30 min. Składniki ciasta dokładnie wymieszać. Szaszłyki obtaczać w cieście i smażyć na głębokim oleju, aż się ładnie zarumienią. Danie gotowe.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6326 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin