Szaszłyki z fasolką |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 80 dag młodych ziemniaków
60 dag fasolki szparagowej
1 cebula
2 pomidory
sól
1/2 pęczka szczypiorku
1 pęczek natki pietruszki
15 dag gęstej kwaśnej śmietany
2-3 łyżeczki startego chrzanu
8 listków laurowych
40 dag schabu peklowanego
3 łyżki masła
|
Opis przygotowania: Ziemniaki obrać, fasolkę oczyścić. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie przez 20 minut i podobnie fasolkę 15 minut. Cebulę posiekać, pomidory pokroić w kostkę. Posiekać natkę i szczypiorek. Śmietanę wymieszać z chrzanem, szczypiorkiem i 1/3 tatki, posolić. Ziemniaki i fasolkę odcedzić, schab pokroić w dużą kostkę. Nadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian ziemniaki, liść laurowy i mięso. Usmażyć na grillu. Wcześniej przysmażyć na maśle cebulę, dodać pomidory i resztę natki. Wymieszać z fasolką. Podawać do szaszłyków razem z sosem chrzanowym. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 4795 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |