przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szczupak saute

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1 kg szczupaka,
4 dkg mąki,
tłuszcz do smażenia,
sól,
pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kość grzbietową, pokrajać na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 4922 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin