|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Szczupak saute |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 kg szczupaka,
4 dkg mąki,
tłuszcz do smażenia,
sól,
pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka umyć, przekrajać wzdłuż na połówki usuwając kość grzbietową, pokrajać na porcje, posypać przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie oprószyć mąką, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 5169 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|