Szpinakowe racuchy |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: 500 g mrożonego szpinaku
2 jajka
gałka muszkatołowa
3 łyżki mąki pszennej
200 g dżemu borówkowego
3-4 łyżki tłuszczu do smażenia
|
Opis przygotowania: Szpinak rozmrozić i odcedzić. Przełożyć do miski. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na pianę. Żółtka wymieszać ze szpinakiem i mąką, doprawić gałką muszkatołową. Do wyrobionej masy dodać ubitą pianę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Masę szpinakową nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 2-3 min. z każdej strony. Podawać z dżemem borówkowym. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis czytano już 6081 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |