przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Szpinakowe racuchy

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
500 g mrożonego szpinaku
2 jajka
gałka muszkatołowa
3 łyżki mąki pszennej
200 g dżemu borówkowego
3-4 łyżki tłuszczu do smażenia

Opis przygotowania:
Szpinak rozmrozić i odcedzić. Przełożyć do miski. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na pianę. Żółtka wymieszać ze szpinakiem i mąką, doprawić gałką muszkatołową. Do wyrobionej masy dodać ubitą pianę i dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Tłuszcz rozgrzać na patelni. Masę szpinakową nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz. Smażyć 2-3 min. z każdej strony. Podawać z dżemem borówkowym.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 5822 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin