| Taco de pollo | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średni Głosów: 1Ocena: 5.00
- 8 tortilli
 - 2 piersi z kurczaka
 - 1 awokado
 - 1 biała cebula
 - 2 czerwone cebule
 - 1 cytryna
 - 8 liści sałaty
 - 2-3 pomidory
 - szczypiorek
 - żółty ser
 - oliwa
 - salsa, kwaśna śmietana
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Przygotowujemy tortille lub kupujemy gotowe w sklepie. Piersi kroimy w cieniutkie paseczki i smażymy na wysokim ogniu, doprawiamy je na ostro. Cebulę biała i czerwoną kroimy na cieniutkie talarki lub pół-talarki. Awokado obieramy ze skórki (awokado jest dojrzałe, gdy jest miękkie), usuwamy pestkę i kroimy je na kosteczki. Skrapiamy cytryną, solimy i doprawiamy pieprzem. W kostkę kroimy także pomidora, listki sałaty rwiemy na mniejsze kawałki, szczypiorek drobno siekamy. Na podgrzaną tortillę wkładamy wszystkie składniki, dodajemy trochę śmietany i salsy. Tortillę z farszem zwijamy w naleśnik, na talerzu możemy jeszcze udekorować ją łyżką śmietany posypaną szczypiorkiem.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia meksykańska | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  kucharz | 
	| Przepis czytano już 9633 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |