przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tagliatelle z tuńczykiem


Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- makaron tagliatelle (wstążki)
- oliwa z oliwek
- tuńczyk w puszce w sosie własnym
- pomidory krojone Podravka
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 kieliszek białego wina
- ser parmezan
- czarne oliwki
- sól
- pieprz
- oregano

Opis przygotowania:
Przygotowanie: cebulę kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojony czosnek, mieszamy. Dolewamy kieliszek białego wina i dodajemy tuńczyka oraz pomidory krojone Podravki, dusimy ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą, posypujemy startym parmezanem oraz pokrojonymi czarnymi oliwkami.
Przepis został dodany przez:  renata5
Przepis czytano już 6368 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin