Tagliatelle z tuńczykiem |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - makaron tagliatelle (wstążki)
- oliwa z oliwek
- tuńczyk w puszce w sosie własnym
- pomidory krojone Podravka
- 1 cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 kieliszek białego wina
- ser parmezan
- czarne oliwki
- sól
- pieprz
- oregano
|
Opis przygotowania: Przygotowanie: cebulę kroimy i podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy pokrojony czosnek, mieszamy. Dolewamy kieliszek białego wina i dodajemy tuńczyka oraz pomidory krojone Podravki, dusimy ok. 10 min. Doprawiamy do smaku solą, posypujemy startym parmezanem oraz pokrojonymi czarnymi oliwkami. |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 6368 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |