przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Talarki cebulowe


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 7-8 talarków
Głosów: 16
Ocena: 4.75
Składniki:
2 duże białe cebule
2 jajka lub jedno XXL
Bułka tarta
Sól i pieprz
Olej

Opis przygotowania:
Cebule obieramy i kroimy w plastry grubości ok pół cm. Każdy z plastrów posypujemy solą i pieprzem z jednej strony, zostawiamy na 3 minutki, następnie obtaczamy w bułce tartej, uważając, by nie rozbić wewnętrznych pierścieni, następnie w jajku i znów w bułce. Smażymy na oleju słonecznikowym lub oliwie do uzyskania złotej barwy panierki po obu stronach talarków. Cebula w środku będzie miękka i bez obaw o przykry zapach z buzi po jedzeniu. Danie banalnie proste i szybkie, pasuje jako przekąska do piwa, przystawka na grillu z przyjaciółmi, lub po prostu do chrupania. Smacznego ;)
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  majki
Przepis czytano już 4459 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin