Tatar z łososia z pomidorami |
|
Poziom: łatwy Porcji: 4 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
200 g łososia świeżego ( filet )
100 g wędzonego łososia
½ cukinii
1 pęczek bazylii
1 łyżka sosu sojowego
1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
oliwa z oliwek Olitalia
sól i pieprz
|
Opis przygotowania: Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2834 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |