|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Torcik budyniowy z owocami |
|
Poziom: łatwy Czas: ponad 2 godz. Porcji: 8 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - cukier - 3/4 szklanki
- cukier waniliowy
- budyń śmietankowy, lub waniliowy - 3 opak
- mleko - 2 szklanki
- margaryna - 1/2 kostki
- kakao - 2 łyżki
- biszkopty okrągłe - 200 g
- galaretka - 2 - 3 opak
- rodzynki
- owoce (np. brzoskwinie, gruszki, śliwki, jagody)
- żółtka - 4 szt
|
Opis przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek budyniowy zalać zimnym mlekiem, wymieszać, połączyć z żółtkami .
Gotować kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając.
odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyniu.
Tortownicę natłuścić, wyłożyć połowę masy. pozostałą masę wymieszać z kakao, wyłożyć do tortownicy.
Biszkopty spiralnie powkładać w masę.
Tortownicę wstawić do lodówki.
galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Owoce umyć , pokroić.
Tortownicę wyjąć z lodówki, pomiędzy biszkopty ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejące galaretki.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 5327 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|