przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Torcik budyniowy z owocami

Poziom: łatwy
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: 8
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- cukier - 3/4 szklanki
- cukier waniliowy
- budyń śmietankowy, lub waniliowy - 3 opak
- mleko - 2 szklanki
- margaryna - 1/2 kostki
- kakao - 2 łyżki
- biszkopty okrągłe - 200 g
- galaretka - 2 - 3 opak
- rodzynki
- owoce (np. brzoskwinie, gruszki, śliwki, jagody)
- żółtka - 4 szt

Opis przygotowania:
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym.
Proszek budyniowy zalać zimnym mlekiem, wymieszać, połączyć z żółtkami .
Gotować kilka minut na małym ogniu, cały czas mieszając.
odstawić do wystudzenia.
Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyniu.
Tortownicę natłuścić, wyłożyć połowę masy. pozostałą masę wymieszać z kakao, wyłożyć do tortownicy.
Biszkopty spiralnie powkładać w masę.
Tortownicę wstawić do lodówki.
galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu.
Owoce umyć , pokroić.
Tortownicę wyjąć z lodówki, pomiędzy biszkopty ułożyć owoce, na wierzch wylać tężejące galaretki.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4972 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin