przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tort cassate

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
6 jajek,
2 szkl. mleka,
2 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
2 kostki masła,
100 ml wódki,
10 dkg rodzynek,
10 dkg orzechów,
wypestkowane wiśnie świeże lub z kompotu,
2 galaretki ananasowe,
puszka ananasów,
czekolada,
kakao.

Opis przygotowania:
Jajka, mleko i cukier oraz cukier waniliowy ubijać na parze do gęstości budyniu. Masło utrzeć na puszystą masę do niej dodawać po 1 łyżce masy jajecznej i po kropli wódki. Do całości dodaćy orzechy i rodzynki i czekoladę, podzielić masę na 2 części i do jednej dodać kakao. Na spód tortownicy położyć biszkopt, na niego wypestkowane wiśnie i białą masę, na to ciemną. Na wierzch położyć ananasy lub inne owoce wg upodobania i zalać galaretką rozpuszczoną w mniejszej ilości wody niż w przepisie, np. od 1/3 do 0.5.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 13795 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin