|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tort czekoladowy |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: Ciasto:
20 dag orzechów laskowych,
40 dag czekolady,
20 dag cukru pudru,
20 dag masła,
8 jaj.
Masa:
20 dag migdałów,
20 dag cukru,
sok z 1 cytryny,
2 łyżki śmietanki. Polewa:
1 tabliczka czekolady,
pół szklanki śmietanki.
|
Opis przygotowania: Masło utrzeć na pianę, wbijać po jednym żółtka i dalej mieszając dodawać zmielone orzechy, utartą czekoladę oraz cukier puder, a na końcu lekko wmieszać pianę z białek. Upiec dwa placki. Po ostygnięciu przełożyć placki masą migdałową, polać polewą czekoladową i udekorować. Przygotowanie masy migdałowej. Zmielone migdały utrzeć z cukrem, wcisnąć sok z cytryny, dodać śmietankę i wymieszać. Przygotowanie polewy. Śmietankę z roztartą czekoladą gotować do zgęstnienia stale mieszając. Oblewać tort na gorąco. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 7666 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|