|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Tort naleśnikowy z pikantnym nadzieniem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 20 dag mąki
- 2 jajka
- olej
- sól
- pieprz
- 200 ml mleka
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 30 dag twarogu
- 2 cebule
- 2 żółtka
- 5 dag żółtego sera
- pęczek szczypiorku
- 1/2 strąka żółtej papryki
|
Opis przygotowania: Zmiksować jajka z mlekiem, szklanką wody, mąką i szczyptą soli.
Patelnię rozgrzać i posmarować olejem, wlać cienką warstwę ciasta. gdy wierzch naleśnika będzie suchy, przewrócić na drugą stronę, krótko smażyć. W ten sposób usmażyć wszystkie naleśniki.
Rozetrzeć ziemniaki i twaróg, dodać posiekaną, zrumienioną na oleju cebulę, żółtka, posiekany szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
W natłuszczonej tortownicy układać na przemian naleśniki i nadzienie. Posypać startym żółtym serem. Zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Zdjąć brzeg tortownicy. Tort przełożyć na talerz, udekorować papryką. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar | Przepis czytano już 4855 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|