Tosty francuskie |
|
Poziom: średni Czas: 20 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: cynamon - do podania
3 kromki chałki
1 jajko
2 łyżki mleka
szczypta soli
1/4 łyżki naturalnej esencji waniliowej
1 łyżka masła
miód - do podania
|
Opis przygotowania: Jajko roztrzep z mlekiem, solą i wanilią. Kawałki chałki namocz przez kilka minut w jajecznej masie. Na patelnio rozpuść masło, smaż babkę na złotobrązowy kolor.
Podawaj polaną miodem i oprószoną cynamonem, na ciepło.
Przepis autorstwa Agaty Jędraszczak. |
|
Sposób przygotowania: Smażone |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 3144 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |