przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tosty francuskie


Poziom: średni
Czas: 20 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
cynamon - do podania
3 kromki chałki
1 jajko
2 łyżki mleka
szczypta soli
1/4 łyżki naturalnej esencji waniliowej
1 łyżka masła
miód - do podania

Opis przygotowania:
Jajko roztrzep z mlekiem, solą i wanilią. Kawałki chałki namocz przez kilka minut w jajecznej masie. Na patelnio rozpuść masło, smaż babkę na złotobrązowy kolor.
Podawaj polaną miodem i oprószoną cynamonem, na ciepło.
Przepis autorstwa Agaty Jędraszczak.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 3144 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin