przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Tradycyjna galaretka malinowa

Poziom: trudny
Czas: ponad 2 godz.
Porcji: ok.8 porcji
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 3 saszetki herbatki Saga dzika róża z maliną
- 125 ml soku malinowego
- 200 ml śmietany kremówki
- 20 dag malin
- 25 g żelatyny
- 0,75 l wody

Opis przygotowania:
Herbatkę zaparzyć i dodać do niej sok malinowy. Żelatynę zalać 1/2 szklanki zimnej wody i odstawić na 5 minut, aby napęczniała. Następnie rozpuścić ją w kąpieli wodnej i połączyć z herbatką. Pół szklanki galaretki odłożyć na potem, a resztę rozlać do miseczek, wrzucić maliny. Wstawić do lodówki, żeby zastygła. Śmietankę połączyć z połową szklanki galaretki. Gdy galaretka w lodówce lekko stężeje połączyć pozostałą galaretkę ze śmietaną kremówką i wylać na wierzch miseczek. Przed podaniem galaretkę zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, przykryć talerzykiem i odwrócić do góry dnem. Będzie około 8 porcji po przekrojeniu na kawałki.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  joannap13
Przepis czytano już 4198 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin