|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Truskawki w kremie |
|
Poziom: średni Czas: 15 min. Porcji: 4 Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: - 400 ml jogurtu
- opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
- 40 dag dorodnych, średniej wielkości truskawek (waga owoców po usunięciu szypułek)
- szklanka wrzącej wody
|
Opis przygotowania: W szklance wrzącej wody rozpuszczamy całą galaretkę, bardzo dokładnie mieszamy, odstawiamy do lekkiego wychłodzenia. Jogurt ubijamy w malakserze, gdy się spieni, bardzo powoli wlewamy galaretkę. Całość ubijamy, aż powstanie jednolita puszysta masa, którą od razu nalewamy do pucharków. Do tężejącej masy wciskamy, czubkami do góry (powinny wystawać na 1-1,5 cm), bardzo gęsto owoce. Odstawiamy do wychłodzenia. Podajemy z porcją bitej śmietany lub polane truskawkowym sosem |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
| Region: Kuchnia polska | |
Przepis czytano już 5364 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|