przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Truskawki w kremie


Poziom: średni
Czas: 15 min.
Porcji: 4
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
- 400 ml jogurtu
- opakowanie galaretki o smaku truskawkowym
- 40 dag dorodnych, średniej wielkości truskawek (waga owoców po usunięciu szypułek)
- szklanka wrzącej wody

Opis przygotowania:
W szklance wrzącej wody rozpuszczamy całą galaretkę, bardzo dokładnie mieszamy, odstawiamy do lekkiego wychłodzenia. Jogurt ubijamy w malakserze, gdy się spieni, bardzo powoli wlewamy galaretkę. Całość ubijamy, aż powstanie jednolita puszysta masa, którą od razu nalewamy do pucharków. Do tężejącej masy wciskamy, czubkami do góry (powinny wystawać na 1-1,5 cm), bardzo gęsto owoce. Odstawiamy do wychłodzenia. Podajemy z porcją bitej śmietany lub polane truskawkowym sosem
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, średnodrogie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 5047 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin