przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Trybowana kaczka duszona

Poziom: średni
Czas: 120 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 nóżki z kaczki
- sól
- czarny pieprz
- majeranek
- czerwone deserowe wino
- słodka czerwona papryka w proszku
- kremówka 30 %
- cebula 1 duża
- czosnek 4 ząbki

Opis przygotowania:
Nóżki kaczki trybujemy. Każdą porcję kaczki solimy, pieprzymy. Przyprawiamy majerankiem
i czerwoną papryką. Zalewamy czerwonym winem około szklanki, dodajemy cebulę i rozgnieciony czosnek. Marynujemy 12 godzin. Następnie wyciągamy kaczkę z zalewy. Osuszmy ponownie przyprawiamy. (delikatnie solimy, pieprzymy itd.). Mięso rolujemy i spinamy wykałaczką. Obrumieniamy. Zalewamy marynatą z domieszką wody (około szklanki). Dusimy wolno pod przykryciem do miękkości. Wyjmujemy kaczkę. Resztę sosu przecedzamy, przecierając odrobinę cebuli z duszenia. Doprawiamy sola pieprzem, zagęszczamy zasmażką. Dodajemy kremówkę.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis został dodany przez:  adrianbogacki
Przepis czytano już 7451 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin