Wiórkowiec |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: - biszkopt z 4 jaj
- 3 białka
- 2 paczki wiórków kokosowych-20 dag
- 10 dag cukru pudru
- 12,5 dag margaryny
|
Opis przygotowania: Margarynę rozpuścić dodać cukier i wiórki kokosowe, ubić białka i razem wymieszać. Na biszkopt wyłożyć dżem wiśniowy następnie wiórki i wylać 2 galaretki wiśniowe rozrobione w 3 szklankach wody, na galaretkach ułożyć herbatniki pepitki - 3 paczki a na wierzch polewa - 1/3 margaryny (8 dag), 4 łyżki cukru, 1 łyżka kakao i 1 łyżka wody - wszystko razem rozpuścić. Radze dać dżem taki jakie są galaretki - truskawkowe, agrestowe itp.
WIÓRKI Z BIAŁKAMI NIE ZAPIEKAMY. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 6052 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |