Opis przygotowania: Wymieszać składniki marynaty, marynować mięso 30 min. Wymieszać dokładnie składniki na ciasto, aż utworzy się gęsta, jednolita masa, odstawić.
W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę, marchewkę, papryki i czosnek. Smażyć mieszając 2 min. Dodać ananasa. Smażyć kolejne 30 s. Wyjąć wszystko na talerz.
W czystym woku rozgrzać 2 szkl. oleju. Wymieszać kawałki mięsa z ciastem i smażyć w 2 lub 3 porcjach na średnim ogniu 4 - 5 min. (olej nie może być za gorący, bo ciasto szybko się przypali, a mięso będzie w środku jeszcze surowe). Wyjąć cedzakiem i osączyć dokładnie z oleju na papierowym ręczniku. Usmażyć całe mięso, osączyć, przełożyć na talerz i trzymać w cieple (najlepiej w piekarniku nagrzanym do 150°C).
Do woka wlać wszystkie składniki sosu, zagotować mieszając, aż zgęstnieje. Dodać usmażone warzywa z ananasem. Gotować 1 - 2 min., dodać wieprzowinę, dokładnie wymieszać. Danie gotowe. |