przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekane muszle

Poziom: średni
Czas: 15 min.
Porcji: 3-4
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
Conchiglie 250 g
Mielone mięso 700 g
Czosnek 2-3 ząbki
Pomidory 1 puszka
Koncentrat pomidorowy 3 łyżki
Cebula 1 szt.
Olej do smażenia
Ser żółty
sól
pieprz
Bazylia

Opis przygotowania:
KROK 1:

Makaron gotujemy al dente. Ugotowany oblewamy zimną wodą i muszle wykładamy pojedynczo.

KROK 2:

Poszatkowaną cebulę i czosnek podsmażamy chwilę na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso i smażymy aż mięso nie będzie surowe. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną bazylię. Pomidory z puszki wyjmujemy, kroimy na kawałki i dodajemy do mięsa razem z koncentratem pomidorowym, mieszamy i chwilę razem smażymy. Sos z puszki pomidorów mieszamy z bazylią i wylewamy na dno naczynia żaroodpornego.

KROK 3:

Muszle nadziewamy mięsem i układamy w naczyniu. Całość posypujemy tartym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
.
Region:  Pozostałe
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis został dodany przez:  jula9124
Przepis czytano już 3268 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin