przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Zapiekanka chlebowa

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 50 dkg chleba graham
- 3 łyżki masła
- 5 dkg rodzynek
- 0.5 l mleka
- 3 jaja
- cynamon
- cukier waniliowy
- sok z cytryny

Opis przygotowania:
Kromki chleba posmarować masłem i połowę z nich ułożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem formy. Rodzynki wymyć, osączyć i posypać warstwę chleba. Na rodzynki położyć pozostałe kromki chleba. Mleko, jaja, cynamon, sok z cytryny i cukier waniliowy wymieszać i zalać ułożony chleb. powierzchnię posypać strużynami masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiec. Podawać z kompotem.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 6513 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin