Zapiekanka z ryżem marki Britta i pepperoni |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: " 2 torebki ryżu białego marki Britta (200g)
" 300g pepperoni
" szklanka śmietany 12%
" jajko
" szklanka startego żółtego sera
" sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Ugotować ryż biały Britta według przepisu na opakowaniu, odsączyć, wysypać z torebek, wymieszać. Pepperoni pokroić w plasterki, połączyć z ryżem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z jajkiem i połową startego sera, doprawić solą i pieprzem. Masą zalać ryż i pepperoni. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym startym serem. Całość piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2059 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |