przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zapiekanka z ryżem marki Britta i pepperoni


Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
" 2 torebki ryżu białego marki Britta (200g)
" 300g pepperoni
" szklanka śmietany 12%
" jajko
" szklanka startego żółtego sera
" sól, pieprz

Opis przygotowania:
Ugotować ryż biały Britta według przepisu na opakowaniu, odsączyć, wysypać z torebek, wymieszać. Pepperoni pokroić w plasterki, połączyć z ryżem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z jajkiem i połową startego sera, doprawić solą i pieprzem. Masą zalać ryż i pepperoni. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym startym serem. Całość piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis został dodany przez:  flypr
Przepis czytano już 1764 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin