Zapiekanka z warzywami |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 300 g mrożonej zielonej fasolki szparagowej
- 3 łyżki oleju
- 100 g cebuli
- 1świeża czerwona papryka
- 300 g cukinii
- 3 łyżeczki Vegety Ziołowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 opakowanie ciasta strudlowego (500 g)
- 3 jaja
- 200 ml śmietany
- 100 g sera feta
- 50 g rukoli
|
Opis przygotowania: Przygotowanie: Mrożoną fasolkę szparagową wrzucić do osolonej wrzącej wody, chwilę pogotować i odcedzić. Na oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w krążki i paprykę pokrojoną w paseczki. Dodać plasterki cukinii, 2 łyżeczki Vegety Ziołowej i razem dusić około 10 minut. Na końcu dodać ugotowaną wcześniej fasolkę, posiekany czosnek. Wszystko schłodzić. Ciasto strudlowe rozwinąć i włożyć do owalnego naczynia, średnicy ok. 26 cm. Na ciasto wyłożyć duszone warzywa, zalać roztrzepanym jajkiem ze śmietaną, łyżeczką Vegety Ziołowej, a następnie posypać startym serem. Piec w piekarniku rozgrzanym do temp. 210R C ok. 20 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: renata5 |
Przepis czytano już 6453 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |