|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zebra inna |  |  |  | Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 2Ocena: 5.00
- 5 jajek
 - 1 1/2 szklanki cukru
 - 1 szklanka oleju
 - 1 szklanka wody gazowanej lub białej oranżady
 - 2,5 szklanki mąki + 2 łyżki
 - 2 łyżki kakao
 - 2 łyżki czubate suchego maku
 - 2 łyżki kisielu truskawkowego z cukrem
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 - zapach cytrynowy
 - odrobina bułki tartej
 - odrobina masła do wysmarowania formy
 
 
 |  | Opis przygotowania: Jajka utrzeć z cukrem, dodać wodę gazowaną lub oranżadę, olej
 zapach oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
 Ciasto podzielić na 4 części, najlepiej łyżką wazową.
 Do pierwszej dodać 2 łyżki mąki, do drugiej 2 łyżki kakao, do trzeciej 2 łyżki kisielu, do czwartej dwie łyżki czubate suchego maku.
 Tortownicę wysmarować masłem i wysypać bułka tartą, na środek wlewać po 2 łyżki białego ciasta, z makiem, kakao i kisielem na przemian aż do wyczerpania składników. Piec około 50-60 min w 180 st.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  anullkaa7 |  | Przepis czytano już 5352 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |