przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaczano - cebulowa tortilla

Poziom: łatwy
Głosów: 5
Ocena: 3.40
Składniki:
Oliwa lub olej,
6 dużych ziemniaków pokrojonych w plastry,
2 duże cebule również pokrojone w plastry,
6 jajek,
sol,
pieprz,
"ósemki" pomidorów.

Opis przygotowania:
Rozgrzać olej na dużej patelni. Dodać ziemniaki, cebulę i trochę soli. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 20 min. (aż ziemniaki będą miękkie). Wbić jajka do dużej miski i zmieszać jak na omlet. Wyjąć z patelni ziemniaki z cebulą i dodać do jajek. Zmieszać dokładnie i przyprawić solą i pieprzem. Ponownie rozgrzać patelnię. Wlać całą miksturę na patelnię i piec na dużym ogniu przez ok. 3 min. Przewrócić tortillę na druga stronę. Piec jeszcze 5 min. Pociąć na 4 lub 8 części. Podawać z pomidorami.
Region:  Kuchnia hiszpańska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8746 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin