przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa krem z pora

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Głosów: 11
Ocena: 4.72
Składniki:
- 4 duże pory sałatkowe
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 duże cebule
- śmietana 30% - 400 ml
- 4 -5 szt. ziemniaków
- ząbek czosnku
- groszek ptysiowy
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
- oregano
- 4 kostki rosołowe

Opis przygotowania:
Warzywa kroimy w półplasterki i lekko dusimy na oleju.
z 2 litrów wody i kostek rosołowych robimy wywar. Na wrzący wywar wrzucamy warzywa i gotujemy na wolnym ogniu.
Surowe ziemniaki ścieramy na tarce i dodajemy do całości. Po około 1/2 godziny miksujemy całość przyprawiając do smaku i dodając śmietanę.
Podajemy w kokilkach z groszkiem ptysiowym.
Przepis został dodany przez:  profesor59
Przepis czytano już 8865 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






zupa krem z pora
Dodał/a ~bati2000 dnia 2008-01-02 18:31:37

JEST WSPANIALA I NAPRAWDE WARTO POSWIECIC PARE MINUT NA TE TARCIE ROBILEM JA JUZ WCZESNIEJ ZAWSZE ZACHWYCA MYCH GOSCI . PODAJE JA Z GRZANKAMI Z BULKI POLECAM











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin