Zupa krem z pora |
|
Poziom: średni Czas: 40 min. Głosów: 11 Ocena: 4.72 Składniki: - 4 duże pory sałatkowe
- 3 łodygi selera naciowego
- 2 duże cebule
- śmietana 30% - 400 ml
- 4 -5 szt. ziemniaków
- ząbek czosnku
- groszek ptysiowy
- olej
- sól
- pieprz
- majeranek
- oregano
- 4 kostki rosołowe
|
Opis przygotowania: Warzywa kroimy w półplasterki i lekko dusimy na oleju.
z 2 litrów wody i kostek rosołowych robimy wywar. Na wrzący wywar wrzucamy warzywa i gotujemy na wolnym ogniu.
Surowe ziemniaki ścieramy na tarce i dodajemy do całości. Po około 1/2 godziny miksujemy całość przyprawiając do smaku i dodając śmietanę.
Podajemy w kokilkach z groszkiem ptysiowym. |
|
|
Przepis został dodany przez: profesor59 |
Przepis czytano już 9310 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |