| Zupa krem z pora | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 40 min.
 Głosów: 11Ocena: 4.72
- 4 duże pory sałatkowe
 - 3 łodygi selera naciowego
 - 2 duże cebule
 - śmietana 30%  - 400 ml
 - 4 -5 szt. ziemniaków
 - ząbek czosnku
 - groszek ptysiowy
 - olej
 - sól
 - pieprz
 - majeranek
 - oregano
 - 4 kostki rosołowe
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Warzywa kroimy w półplasterki i lekko dusimy na oleju.
 z 2 litrów wody i kostek rosołowych robimy wywar. Na wrzący wywar wrzucamy warzywa i gotujemy na wolnym ogniu.
 Surowe ziemniaki ścieramy na tarce  i dodajemy do  całości. Po około 1/2 godziny miksujemy całość przyprawiając do smaku i dodając śmietanę.
 Podajemy w kokilkach z groszkiem ptysiowym.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  profesor59 | 
	| Przepis czytano już 9915 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |