Zupa Kuroniówka bd |
|
Poziom: średni Czas: 50 min. Głosów: 3 Ocena: 3.67 Składniki: - 2 szklanki grochu łuskanego
- 2 szt. cebuli
- 4 szt. czosnku - ząbków
- 50 dag boczku wędzonego
- 50 dag kiełbasy zwyczajnej
Wywar:
- kminek
- ziele angielskie
- liść laurowy
- majeranek
- cząber
- pieprz
- jarzynka
- 1 szt. kostki rosołowej
|
Opis przygotowania: Do gorącej wody wrzucić groch i zagotować. Odstawić na 2-3 godziny.
Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy na WYWAR i zagotować.
Pokroić kiełbasę, boczek, cebulę w kostkę a czosnek wycisnąć przez praskę.
Na patelnię wrzucić boczek i podsmażyć, następnie dołożyć kiełbasę, cebulę i czosnek i chwilę dusić. Jak wszystkie składniki puszczą sok wrzucamy do garnka z wywarem, i całość łączymy z grochem. Całość gotować około 30 minut.
Podawać z grzankami ( kromki weki podsmażyć w piekarniku z żółtym serem). |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: adam |
Przepis czytano już 9489 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |