| Zupa Kuroniówka  bd | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: średniCzas: 50 min.
 Głosów: 3Ocena: 3.67
- 2 szklanki grochu łuskanego
 - 2 szt. cebuli
 - 4 szt. czosnku - ząbków
 - 50 dag boczku wędzonego
 - 50 dag kiełbasy zwyczajnej
 
 Wywar:
 - kminek
 - ziele angielskie
 - liść laurowy
 - majeranek
 - cząber
 - pieprz
 - jarzynka
 - 1 szt. kostki rosołowej
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do gorącej wody wrzucić groch i zagotować. Odstawić na 2-3 godziny.
 Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy na WYWAR i zagotować.
 Pokroić kiełbasę, boczek, cebulę w kostkę a czosnek wycisnąć przez praskę.
 Na patelnię wrzucić boczek i podsmażyć, następnie dołożyć kiełbasę, cebulę i czosnek i chwilę dusić. Jak wszystkie składniki puszczą sok wrzucamy do garnka z wywarem, i całość łączymy z grochem. Całość gotować około 30 minut.
 Podawać z grzankami ( kromki weki podsmażyć w piekarniku z żółtym serem).
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
	| Przepis został dodany przez:  adam | 
	| Przepis czytano już 10155 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |