przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa pieczarkowa z grzankami

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 400 g pieczarek
- 1 cebula
- 6 łyżek masła
- 4 szklanki bulionu z kostki
- 300 ml śmietany
- kilka gałązek natki pietruszki
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sok z1/2 cytryny
- sól
- gałka muszkatołowa

Opis przygotowania:
Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki. natkę płuczemy.
3 łyżki masła rozgrzewamy w rondlu i wrzucamy do zeszklenia cebulę. Dodajemy pieczarki, przesmażamy je.
Wlewamy bulion, gotujemy 10 minut.
Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlewamy do zupy. Do smaku przyprawiamy solą, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Mieszamy i zagotowujemy.
Chleb kroimy w kostkę, rumienimy na reszcie masła, dodajemy ser, mieszamy .Zupę posypujemy natką pietruszki.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 3861 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin