Zupa pieczarkowa z grzankami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 400 g pieczarek
- 1 cebula
- 6 łyżek masła
- 4 szklanki bulionu z kostki
- 300 ml śmietany
- kilka gałązek natki pietruszki
- 4 kromki chleba
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sok z1/2 cytryny
- sól
- gałka muszkatołowa
|
Opis przygotowania: Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy w plasterki. natkę płuczemy.
3 łyżki masła rozgrzewamy w rondlu i wrzucamy do zeszklenia cebulę. Dodajemy pieczarki, przesmażamy je.
Wlewamy bulion, gotujemy 10 minut.
Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlewamy do zupy. Do smaku przyprawiamy solą, sokiem z cytryny i gałką muszkatołową. Mieszamy i zagotowujemy.
Chleb kroimy w kostkę, rumienimy na reszcie masła, dodajemy ser, mieszamy .Zupę posypujemy natką pietruszki. |
|
|
Przepis został dodany przez: termar |
Przepis czytano już 4093 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |