|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Zupa z małżami |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: 40 dkg filetów z ryb morskich,
40 dkg małży w sosie własnym,
4 pomidory,
1 cebula,
1 szkl. śmietany kremówki,
2 łyżki masła,
1 łyżka posiekanej melisy,
szczypta szafranu lub kurkumy,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Filety umyć, pokroić w kostkę, zalać 3 szkl. wody, posolić i gotować 15 min. pod przykryciem. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle i przełożyć do garnka. Dodać przecedzony wywar rybny, pomidory, szafran i małże. Gotować 5 min. Zupę doprawić śmietaną, pieprzem i melisą. |
|
Region: Kuchnia hiszpańska | Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 7660 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|