|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Zupa z małżami |  |  |  | Składniki:Poziom: średniCzas: 30 min.
 Głosów: 2Ocena: 4.50
40 dkg filetów z ryb morskich,
 40 dkg małży w sosie własnym,
 4 pomidory,
 1 cebula,
 1 szkl. śmietany kremówki,
 2 łyżki masła,
 1 łyżka posiekanej melisy,
 szczypta szafranu lub kurkumy,
 sól,
 pieprz.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Filety umyć, pokroić w kostkę, zalać 3 szkl. wody, posolić i gotować 15 min. pod przykryciem. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki i oczyścić z pestek. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle i przełożyć do garnka. Dodać przecedzony wywar rybny, pomidory, szafran i małże. Gotować 5 min. Zupę doprawić śmietaną, pieprzem i melisą.
 |  |  |  | Region:  Kuchnia hiszpańska |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 8463 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |