przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Zupa Kuroniówka bd

Poziom: średni
Czas: 50 min.
Głosów: 3
Ocena: 3.67
Składniki:
- 2 szklanki grochu łuskanego
- 2 szt. cebuli
- 4 szt. czosnku - ząbków
- 50 dag boczku wędzonego
- 50 dag kiełbasy zwyczajnej

Wywar:
- kminek
- ziele angielskie
- liść laurowy
- majeranek
- cząber
- pieprz
- jarzynka
- 1 szt. kostki rosołowej

Opis przygotowania:
Do gorącej wody wrzucić groch i zagotować. Odstawić na 2-3 godziny.
Do garnka wrzucić wszystkie przyprawy na WYWAR i zagotować.
Pokroić kiełbasę, boczek, cebulę w kostkę a czosnek wycisnąć przez praskę.
Na patelnię wrzucić boczek i podsmażyć, następnie dołożyć kiełbasę, cebulę i czosnek i chwilę dusić. Jak wszystkie składniki puszczą sok wrzucamy do garnka z wywarem, i całość łączymy z grochem. Całość gotować około 30 minut.
Podawać z grzankami ( kromki weki podsmażyć w piekarniku z żółtym serem).
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 9495 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin