Sałatka jajeczna z łososiem |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 6 jajek ugotowanych na twardo
- mała puszka zielonego groszku konserwowego
- cebula
- słoik pieczarek w zalewie
- kopiasta łyżka posiekanego koperku
- 1/2 szklanki majonezu
- liście sałaty
- 3 przepiórcze jajeczka ugotowane na twardo
- plaster wędzonego łososia
- sól
- pieprz
|
Opis przygotowania: Dokładnie odsączony groszek łączymy z majonezem, posiekanymi pieczarkami i pozostałymi, rozdrobnionymi składnikami. Delikatnie doprawiamy, by przyprawy nie przytłumiły wytwornego smaku. Szklane pucharki wykładamy liśćmi sałaty ( lub inną zieleniną), nakładamy sałatkę, przybieramy połówkami przepiórczych jajek i paseczkami wędzonego łososia |
|
Opis / Uwagi: Dla 6 osób |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis czytano już 9183 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |