przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Sałatka jajeczna z łososiem

Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- mała puszka zielonego groszku konserwowego
- cebula
- słoik pieczarek w zalewie
- kopiasta łyżka posiekanego koperku
- 1/2 szklanki majonezu
- liście sałaty
- 3 przepiórcze jajeczka ugotowane na twardo
- plaster wędzonego łososia
- sól
- pieprz

Opis przygotowania:
Dokładnie odsączony groszek łączymy z majonezem, posiekanymi pieczarkami i pozostałymi, rozdrobnionymi składnikami. Delikatnie doprawiamy, by przyprawy nie przytłumiły wytwornego smaku. Szklane pucharki wykładamy liśćmi sałaty ( lub inną zieleniną), nakładamy sałatkę, przybieramy połówkami przepiórczych jajek i paseczkami wędzonego łososia
Opis / Uwagi:
Dla 6 osób
Region:  Kuchnia polska
Przepis czytano już 9182 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin