| Kotlety grillowane z dzika w stylu luizjańskim | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 2Ocena: 3.00
- tuzin kotletów z młodego dzika z kością i polędwiczką (grubość ok. 2 cm)
 
 Marynata na sucho (tzw "rub"):
 - 1 małe papryczki jalapeno - bez pestek (może być inna ostra papryczka)
 - 2 średnie cebule
 - 2 średnie główki czosnku
 - 2 łyżeczki soli
 - 1 łyżeczka zmielonej ostrej papryki
 - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
 - 1 łyżeczka utartego w moździerzu czerwonego pieprzu
 - 1 łyżeczka suszonej bazylii
 - 1 łyżeczka suszonego tymianku
 - 1 łyżeczka suszonego oregano
 
 Bejca do pieczenia:
 - 5 łyżek soku jabłkowego
 - 3 łyżki oliwy z oliwek
 - 1 łyżka octu winnego
 - 1 łyżka sosu sojowego
 - 0.5 łyżeczki tabasco
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Papryczkę, cebulę, czosnek, bardzo drobno posiekać i połączyć z resztą suchych składników.
 Natrzeć dokładnie kotlety z wszystkich stron, ułożyć w miseczce, przykryć i odstawić do lodówki na 2 - 3 dni w celu zamarynowania. Mięso wyjąć z lodówki na 1 h przed pieczeniem.
 Przyrządzić bejcę mieszając dokładnie wszystkie płynne składniki. Grillować na gorącym węglu, po ok. 5 min. każdą ze stron i smarując uprzednio przygotowaną bejcą.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia amerykańska | 
| Sposób przygotowania:  Grillowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9826 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |