|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kugel z mąki |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 0.5 kostki margaryny lub 12.5 dkg łoju wołowego,
1.5 szkl. mąki pszennej,
1 jajko,
1 cebula,
0.5 łyżeczki papryki w proszku,
sól,
pieprz.
|
Opis przygotowania: Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajko oraz startą na tarce cebulę i wymieszać. Ciasto dobrze wyrobić i uformować bochenek. Gotować w posolonej wodzie 10 min. Położyć na garnku z czulentem i wstawić do piekarnika. Podawać do czulentu. |
|
Region: Kuchnia żydowska | Sposób przygotowania: Zapiekane | |
Przepis czytano już 7647 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|