przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kugel z mąki

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
0.5 kostki margaryny lub 12.5 dkg łoju wołowego,
1.5 szkl. mąki pszennej,
1 jajko,
1 cebula,
0.5 łyżeczki papryki w proszku,
sól,
pieprz.

Opis przygotowania:
Mąkę posiekać z margaryną, dodać jajko oraz startą na tarce cebulę i wymieszać. Ciasto dobrze wyrobić i uformować bochenek. Gotować w posolonej wodzie 10 min. Położyć na garnku z czulentem i wstawić do piekarnika. Podawać do czulentu.
Region:  Kuchnia żydowska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 7642 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin