|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kasza manna po generalsku |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 20 dkg kaszy manny
- około 400 ml mleka
- 50 ml likieru Maraschino
- 1 jajo
- 30 dkg bananów
- 2 żółtka
- 10 dkg cukru pudru
- 150 ml śmietanki kremowej
- 3 dkg cukru pudru do śmietanki
- sól i olejek waniliowy do smaku
- tłuszcz i bułka tarta do naczynia
|
Opis przygotowania: Kaszę przygotować jak kaszę manną po redaktorsku. Banany umyć, obrać, włożyć do miksera razem z cukrem, olejkiem, włączyć mikser na 30 sekund. Następnie połączyć z kaszą, doprawić do smaku, przełożyć do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia, wyrównać powierzchnię, upiec, wystudzić, obłożyć ubitą śmietanką z cukrem. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 5014 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|