przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Kasza manna po generalsku

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 20 dkg kaszy manny
- około 400 ml mleka
- 50 ml likieru Maraschino
- 1 jajo
- 30 dkg bananów
- 2 żółtka
- 10 dkg cukru pudru
- 150 ml śmietanki kremowej
- 3 dkg cukru pudru do śmietanki
- sól i olejek waniliowy do smaku
- tłuszcz i bułka tarta do naczynia

Opis przygotowania:
Kaszę przygotować jak kaszę manną po redaktorsku. Banany umyć, obrać, włożyć do miksera razem z cukrem, olejkiem, włączyć mikser na 30 sekund. Następnie połączyć z kaszą, doprawić do smaku, przełożyć do wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą naczynia, wyrównać powierzchnię, upiec, wystudzić, obłożyć ubitą śmietanką z cukrem.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 5020 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin