|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Kluski z serem |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 30 dkg mąki
- 250 ml mleka
- 5 dkg masła lub margaryny
- 10 dkg żółtego sera
- 4 jaja
- 2 dkg tłuszczu do gotowania
- 4 dkg masła do polania
- sól
|
Opis przygotowania: Mleko zagotować z masłem, wsypać przesianą mąkę, wymieszać, dodać po jednym jajku dokładnie wyrabiając. Pod koniec wyrabiania dodać starty ser, posolić i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu, ugotować, odcedzić i polać masłem. |
|
Sposób przygotowania: Gotowane | |
Przepis czytano już 10336 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|