|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Kluski z serem |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 2Ocena: 3.00
- 30 dkg mąki
 - 250 ml mleka
 - 5 dkg masła lub margaryny
 - 10 dkg żółtego sera
 - 4 jaja
 - 2 dkg tłuszczu do gotowania
 - 4 dkg masła do polania
 - sól
 
 
 |  | Opis przygotowania: Mleko zagotować z masłem, wsypać przesianą mąkę, wymieszać, dodać po jednym jajku dokładnie wyrabiając. Pod koniec wyrabiania dodać starty ser, posolić i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Metalową łyżką formować podłużne kluski, kłaść na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu, ugotować, odcedzić i polać masłem.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Gotowane |  |  |  | Przepis czytano już 11190 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 Twoje zdjęcie tej potrawy Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
 musisz być zalogowany/a.
 Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
 ZAREJESTRUJ SIĘ
 
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |