|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Poziomki i maliny w galaretce porzeczkowej |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dag porzeczek
- 15 dag poziomek
- 15 dag malin
- 2 szklanki wody
- 20 dag cukru
- 2 dag żelatyny
- 3/4 szklanki śmietany
|
Opis przygotowania: Porzeczki przebrać, umyć, zalać wodą, rozgotować. Przełożyć do lnianego woreczka, wycisnąć sok i dosłodzić. Poziomki i maliny umyć, osączyć, usunąć szypułki i rozłożyć owoce do kompotierek. Przygotować galaretkę porzeczkową . Zalać owoce krzepnącą galaretką. Odstawić do zastygnięcia. Podawać z bitą śmietaną. |
|
|
Przepis czytano już 4324 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|