przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poziomki i maliny w galaretce porzeczkowej

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 40 dag porzeczek
- 15 dag poziomek
- 15 dag malin
- 2 szklanki wody
- 20 dag cukru
- 2 dag żelatyny
- 3/4 szklanki śmietany

Opis przygotowania:
Porzeczki przebrać, umyć, zalać wodą, rozgotować. Przełożyć do lnianego woreczka, wycisnąć sok i dosłodzić. Poziomki i maliny umyć, osączyć, usunąć szypułki i rozłożyć owoce do kompotierek. Przygotować galaretkę porzeczkową . Zalać owoce krzepnącą galaretką. Odstawić do zastygnięcia. Podawać z bitą śmietaną.
Przepis czytano już 4291 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin