przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ziemniaki czosnkowe z grilla

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- ziemniaki małe
- czosnek
- masło
- przyprawa ziołowa do grill'a
- bazylia do smaku
- folia aluminiowa

Opis przygotowania:
Umyte ziemniaki (najlepiej młode) kroimy na połówki. Możemy je wcześniej obrać, ale nie koniecznie. W zależności jak komu wygodniej jeść. Jeżeli ktoś jest amatorem jadła z ogniska, to skórka nadaje właśnie taki aromat.
Folię składamy na dwa razy, by była grubsza, smarujemy masłem. Ząbki czosnku kroimy na plasterki i układamy na foli (około 1,2 ząbki czosnku). Nań nakładamy połówki ziemniaków tak, aby powstał kwiatuszek. Posypujemy przyprawami, zawijamy szczelnie w folie i pieczemy ok. 16 minut sprawdzając widelcem miękkość.
Sposób przygotowania:  Grillowane
Przepis czytano już 7052 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin