Ziemniaki czosnkowe z grilla |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - ziemniaki małe
- czosnek
- masło
- przyprawa ziołowa do grill'a
- bazylia do smaku
- folia aluminiowa
|
Opis przygotowania: Umyte ziemniaki (najlepiej młode) kroimy na połówki. Możemy je wcześniej obrać, ale nie koniecznie. W zależności jak komu wygodniej jeść. Jeżeli ktoś jest amatorem jadła z ogniska, to skórka nadaje właśnie taki aromat.
Folię składamy na dwa razy, by była grubsza, smarujemy masłem. Ząbki czosnku kroimy na plasterki i układamy na foli (około 1,2 ząbki czosnku). Nań nakładamy połówki ziemniaków tak, aby powstał kwiatuszek. Posypujemy przyprawami, zawijamy szczelnie w folie i pieczemy ok. 16 minut sprawdzając widelcem miękkość. |
|
Sposób przygotowania: Grillowane |
|
Przepis czytano już 7049 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |