Cordon Bleu burger |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: - 1/2 kg mielonego mięsa wołowego
- kilka plastrów miękkiego sera
- kilka plastrów gotowanej szynki
- sól i pieprz do smaku
- bułki hamburgerowe
- sałata lodowa
- kilka plasterków pomidora
|
Opis przygotowania: Wymieszać mięso z solą i pieprzem, podzielić na dwie równe części. Z jednej części uformować hamburgery. Na hamburgerach położyć plaster sera, szynki i przykryć hamburgerami uformowanymi z drugiej części mięsa. Zalepić boki, tak by nie było widać szynki i sera. Usmażyć po 4 min. na każdej stronie. Podawać w bułce hamburgerowej z sałatą, plastrami pomidora i ketchupem. |
|
Region: Kuchnia amerykańska |
|
Przepis czytano już 8954 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |