| Czorba z serem feta | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 1Ocena: 2.00
- 2 cebule
 - 0.5 selera
 - 2 marchewki
 - 4 ziemniaki
 - 10 - 12 mirabelek
 - 150 g sera feta
 - 0.5 szkl. mąki
 - pomidor
 - 0.5 szkl. mleka
 - łyżka posiekanej natki pietruszki
 - sól
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do litra posolonego wrzątku wrzucić posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę marchewki, seler i ziemniaki, oraz mirabelki. Gotować je na umiarkowanym ogniu. Gdy warzywa zmiękną dorzucić do zupy ser feta pokrojony w kostkę i obtoczony w mące. Po 5 min. dodać obrany i starty na tarce pomidor. Kontynuować gotowanie do momentu, aż zupa nie zacznie kipieć. Zdjąć wtedy garnek z ognia, dolać mleko i posypać posiekaną pietruszką. Czorbę podawać ciepłą.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia bułgarska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11076 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |