Czorba z serem feta |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 2.00 Składniki: - 2 cebule
- 0.5 selera
- 2 marchewki
- 4 ziemniaki
- 10 - 12 mirabelek
- 150 g sera feta
- 0.5 szkl. mąki
- pomidor
- 0.5 szkl. mleka
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól
|
Opis przygotowania: Do litra posolonego wrzątku wrzucić posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę marchewki, seler i ziemniaki, oraz mirabelki. Gotować je na umiarkowanym ogniu. Gdy warzywa zmiękną dorzucić do zupy ser feta pokrojony w kostkę i obtoczony w mące. Po 5 min. dodać obrany i starty na tarce pomidor. Kontynuować gotowanie do momentu, aż zupa nie zacznie kipieć. Zdjąć wtedy garnek z ognia, dolać mleko i posypać posiekaną pietruszką. Czorbę podawać ciepłą. |
|
Region: Kuchnia bułgarska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis czytano już 10338 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |