przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czorba z serem feta

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 2.00
Składniki:
- 2 cebule
- 0.5 selera
- 2 marchewki
- 4 ziemniaki
- 10 - 12 mirabelek
- 150 g sera feta
- 0.5 szkl. mąki
- pomidor
- 0.5 szkl. mleka
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- sól

Opis przygotowania:
Do litra posolonego wrzątku wrzucić posiekaną cebulę, pokrojone w kostkę marchewki, seler i ziemniaki, oraz mirabelki. Gotować je na umiarkowanym ogniu. Gdy warzywa zmiękną dorzucić do zupy ser feta pokrojony w kostkę i obtoczony w mące. Po 5 min. dodać obrany i starty na tarce pomidor. Kontynuować gotowanie do momentu, aż zupa nie zacznie kipieć. Zdjąć wtedy garnek z ognia, dolać mleko i posypać posiekaną pietruszką. Czorbę podawać ciepłą.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 10338 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin