przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Całuski bakaliowe

Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 25 dag cukru
- 5 białek
- 1 paczka cukru waniliowego
- 12 dag orzechów
- 8 dag cykaty
- 10 dag rodzynków
- wafle

Opis przygotowania:
Ubić pianę z białek, zmieszać z cukrem i ubijać na parze do zgęstnienia. Dodać obrane i pokrajane orzechy, cykatę, rodzynki i wymieszać. Uformować małe ciasteczka, ułożyć na waflach i upiec w niezbyt gorącym piekarniku. Całuski powinny być gładkie i śnieżnobiałe.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6819 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin