Całuski bakaliowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 25 dag cukru
- 5 białek
- 1 paczka cukru waniliowego
- 12 dag orzechów
- 8 dag cykaty
- 10 dag rodzynków
- wafle
|
Opis przygotowania: Ubić pianę z białek, zmieszać z cukrem i ubijać na parze do zgęstnienia. Dodać obrane i pokrajane orzechy, cykatę, rodzynki i wymieszać. Uformować małe ciasteczka, ułożyć na waflach i upiec w niezbyt gorącym piekarniku. Całuski powinny być gładkie i śnieżnobiałe. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 6818 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |