przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poncz jajeczny

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 750 ml półwytrawnego lub półsłodkiego wina
- 250 ml wódki
- 8 jaj
- 70 g cukru
- 2 łyżki skórki otartej z cytryny lub pomarańczy

Opis przygotowania:
Do rondla wlać wino, wódkę, wsypać cukier i skórkę z cytryny lub pomarańczy. Jaja ubić i dodać je do płynów. Wstawić rondel do garnka z gorącą wodą i ubić wszystkie składniki, aż poncz zgęstnieje. Wtedy rondel wyjąć i odstawić do ostudzenia. Rozlać do pucharków.
Przepis czytano już 6085 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy
musisz być zalogowany/a.
Rejestracja w serwisie jest bezpłatna.
ZAREJESTRUJ SIĘ














strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin