przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Poncz jajeczny

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 750 ml półwytrawnego lub półsłodkiego wina
- 250 ml wódki
- 8 jaj
- 70 g cukru
- 2 łyżki skórki otartej z cytryny lub pomarańczy

Opis przygotowania:
Do rondla wlać wino, wódkę, wsypać cukier i skórkę z cytryny lub pomarańczy. Jaja ubić i dodać je do płynów. Wstawić rondel do garnka z gorącą wodą i ubić wszystkie składniki, aż poncz zgęstnieje. Wtedy rondel wyjąć i odstawić do ostudzenia. Rozlać do pucharków.
Przepis czytano już 6086 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)







Twój komentarz
Imię lub ksywka:*
Tytuł:*
Komentarz:*
(max. 2000 znaków)
Kod z obrazka:*











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin