|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Mus owocowy |
|
Poziom: średni Głosów: 7 Ocena: 2.71 Składniki: - 0.5 l przecieru z surowych owoców miękkich lub upieczonych, lub ugotowanych jabłek
- 15 g żelatyny
- 2 łyżki wody
- 3 białka
- 2 łyżki cukru
|
Opis przygotowania: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, a gdy napęcznieje podgrzać do wrzenia, wymieszać z osłodzonym przecierem owocowym. Ubić pianę z białek (na sztywno), wyłożyć na przecier i delikatnie wymieszać. Następnie rozłożyć mus do kompotierek lub wysokich pucharów. Przed podaniem można przybrać mus bitą śmietaną, konfiturą, polać sokiem lub udekorować drobnymi ciasteczkami. |
|
|
Przepis czytano już 9679 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
Twoje zdjęcie tej potrawy
Aby móc dodać swoje zdjęcie do tej potrawy musisz być zalogowany/a. Rejestracja w serwisie jest bezpłatna. ZAREJESTRUJ SIĘ
|
|
|